Зелений Дрогобич — це інструмент, який допомагає міській раді Дрогобича інформувати громадян про перебіг озеленення та отримувати від них зворотній зв’язок.

Головне завдання цього інструменту — надати містянам зручний інтерфейс для роботи з даними. Вони зможуть побачити результати міської політики з озеленення й забезпечити громадський контроль її виконання. Завдяки формі зворотнього зв’язку місто буде враховувати побажання громадян щодо того, на коли планувати нові насадження.

Як користуватися інструментом?

На карті «шарами» зображено місця, де саджають нові дерева та обрізають або видаляють старі. Крім цього, показано дерева-ботанічні пам’ятки та парки міста Дрогобич. Ви можете додавати чи прибирати ті чи інші шари з карти та переглядати детальну інформацію про кожне дерево. Для цього достатньо просто натиснути на назву шару у верхній частині карти.

Дерева на карті відображаються кольоровими іконками. Якщо ви натиснете на інконку, з’являться деталі. Там можна побачити вид дерева, дату, адресу та номер акту, за яким відбувалися роботи. Також є фото ботанічних пам’яток та парків.

Під картою є форма зворотнього зв’язку. Використайте її, якщо хочете отримати нові дерева на вашій вулиці. У формі потрібно вказати ваші контактні дані, місце та вид дерева, яке ви хочете бачити. Місцева рада врахує ваші побажання, коли плануватиме висадження нових дерев.

Дані оновлено 26 травня 2021 р.

Якщо вам відомий факт незаконного кронування чи видалення, або ви хочете повідомити про історичне дерево, будь ласка, залиште звернення за посиланням.

Пропоную посадити дерево:









Для чого місту дерева?

Міське озеленення виконує важливу екологічну функцію, допомагає підтримувати місцеву екосистему. Дерева стають домівкою для птахів, вбирають зайву вологу, очищають повітря та захищають від спеки. Також зелені зони виконують рекреаційні функції. Там гуляють і відпочивають місцеві жителі. На відміну від багатьох інших просторів у місті, вони доступні для всіх охочих.

Але не можна просто бездумно засадити усі вулиці деревами. Інколи рослини заважають дорожньому руху та будівництву. Крім того, дерева часом хворіють або висихають. Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради, що опікується зеленими насадженнями, повинен вести продуману політику з озеленення.

Одна з важливих проблем в управлінні зеленими насадженнями — це неправильне обрізання (кронування) дерев. Близько 20% дерев зараз гине після неправильного кронування. Для того, щоб виправити цю проблему, міська влада Дрогобича співпрацює з представниками біолого-природничого факультету Дрогобицького педагогічного університету ім. І. Франка. Вони будуть проводити тренінги для комунальників щодо правильного догляду за деревами.

Для того, щоб такі заходи були успішними, потрібна довіра і співпраця як міських служб, так і активістів. Одна з цілей нашого інструменту — забезпечити таку співпрацю.

Створено Текстами

texty.org.ua