Д

Дані Google щодо мобільності населення протягом 2020 року. Порівнюйте Україну й інші країни

Населення більшості країн не обмежує своє пересування без жорстких локдаунів. Для України, як і для інших країн Європи, найсильніше падіння мобільності припадає на квітень-травень поточного року.

Відповідно до даних, оприлюднених компанією Google, за період пандемії в кожному географічному регіоні змінюється мобільність населення.

Дані дають змогу порівняти, як змінюються частота і тривалість перебування жителів у різних категоріях громадських місць порівняно з контрольним значенням для певного дня тижня. Як контрольний період Google вказує п'ять тижнів: із 3 січня по 6 лютого 2020 року.

Докладніше про методологію можна подивитись тут.

На графіках нижче ви можете порівняти зміну мобільності в Україні з іншими країнами. Незважаючи на стрімке зростання нових випадків захворювання на коронавірус протягом жовтня-листопада, активність населення залишається високою проти квітня-травня поточного року.

Обирайте країну і порівнюйте:

Зважаючи на те, що криві для більшості країн повторюють лінії одна одної, ми зробили можливість одночасно додати лише одну іншу країну для порівняння.

Дані: Google LLC "Google COVID-19 Community Mobility Reports"

сусільство datavis короновірус

Знак гривні
Знак гривні