Як фальсифікували результати виборів до Московської міської думи

Член територіальної виборчої комісії района Зябліково міста Москви розповідає про те, за рахунок чого на виборах перемогла путінська партія "Єдіная Россія". Секрет простий - кількасот людей без громадянства чи прописки проголосували на дільницях 62 рази.

Технологія під назвою "карусель", коли одні й ті ж люди об'їжджають по черзі виборчі дільниці й на кожній отримують можливість вкинути бюлетень за потрібного кандидата, була винайдена в Росії і масово застосовувалася на виборах 2002 та 2004 років в Україні. Масове невдоволення українського народу подібним шахрайством стало одною з головних причин, яка вивела сотні тисяч громадян на вулиці взимку 2004 року.

Зміни у виборчому законодавстві та усунення впливу влади на вибори та ЦВК дали свій результат - і в 2006, і в 2007 році "каруселей" не було.

А от в Росії путінська вертикаль влади, репрезентована партією "Єдіная Россія", не бачить іншої можливості гарантовано перемагати на виборах, ніж зачищати перед днем голосування всіх більш-менш небезпечних опонентів, а в день виборів пускати по дільницях каравани машин з узбеками без російського громадянства.

відео

Знак гривні
Знак гривні