Від робота не втечеш!

Компанія Boston Dynamisc, творець інфернального собакоподібного робота Big Dog, ощасливила людство своїм черговим творінням. Робот Cheetah ("Гепард") встановив рекорд швидкості пересування на біговій доріжці серед механічних істот - 18 миль/год (28,8 км/год).

Всі ці проекти - аж ніяк не невинні забавки, їх замовляє і фінансує американська агенція із перспективних оборонних технологій DARPA (так-так, саме та контора, яка свого часу випустила в світ широкий такі розробки, як комп'ютерні мережі та Інтернет).

Той кролико- (чи собако-)подібний скелет, який гарцює на відео, - це лабораторний прототип. Він не має джерела живлення і потребує стаціонарної підвіски для контролю за "забігом". Втім, вже цього року розпочнуться тестування автономної модифікації Cheetah, яка зможе "бігати де заманеться". Причому з такою швидкістю, що двонога тварина, позбавлена пір'я (також відома як "людина") від цієї кіберістоти на своїх двох не втече.

Ну і хто там казав, що "Термінатор" - це фантастичний фільм, а роботи, що воюють із людьми, - параноїдальна маячня? Але нічого, в людей все ж є шанс: DARPA, серед усього іншого, розробляє і костюми-екзоскелети, які подарують слабкосилим людинкам шанс або втекти, або відбитися від роботів на кшталт Cheetah чи Big Dog. Так що слідкуйте за подальшими повідомленнями.

відео зброя технології

Знак гривні
Знак гривні