Композиція «Мерседес S666» російського репера Noize МС. В Росії назріває "кольорова революція"?

Це пісня-протест, яку репер написав відразу після резонансного ДТП в Москві, коли віце-президент ЛУКОЙЛа Анатолій Барков, виїхавши на зустрічну смугу, врізався у авто і вбив двох жінок.

Кліп уже знімали з ефірів російських радіостанцій. З цього скандалу почався цілий протестний рух, мета якого - не дати винуватцю ДТП уникнути відповідальності.

Поруч з цим все більше протестних мітингів збираються на околицях РФ - від Калінінграда до Владивостока. І це не купка опозиціонерів, на протести виходять рядові росіяни.

В середовищі інтелектуалів також панують опозиційні настрої: про "велику імперію" - крім купки пропагандистів, які сидять на грошових потоках - ніхто не говорить. Думка про те, що все империалисты и сторонники державной мощи в России являются врагами простых людей — и история это только доказывает", стає в інтелектуальних колах мейнстрімовою.

Подібні дрібні речі починалися в Україні за декілька років до Помаранчевої революції.

І на тлі цього особливо смішно виглядають навіть не Янукович, а всяка проросійська шушваль з його оточення, яка думає, що настав її час. Чого вартував лише вираз обличчя одного із журналістів регіонального офіціозу - газети "Сєгодня", коли йому доручили задати в Москві заготовлене питання про Бандеру Януковичу - вираз безмірного щастя від долучення до "русского мира".

Але їм кардинально не пощастило. В самій Росії на них дивляться, як на ідіотів, над ними насміхається навіть Путін: "Пришліть нам краще сало".

Ось тут можна подивитися кліп іншого російського репера - не менш опозиційний

відео самоорганізація музика скандал росія

Знак гривні
Знак гривні