SpaceX на крок ближче до створення багаторазового ракетного носія

Їх ракета Grasshopper заввишки в 10 поверхів, та з гідравлічною системою підтримки, успішно піднялася на 40 метрів, а потім приземлилась.

Випробування пройшли 17 грудня, на базі SpaceX в Техасі. Grasshopper, система багаторазового злету та посадки складається з першого ступеню іншого ракетоносія Falcon 9 - який компанія вже успішно використовує для запуску вантажів на орбіти, з ракетного двигуна Merlin 1D, 4 сталевих лап для посадки та сталевої структури підтримки корпусу.

Успішне випробування наблизило головну мету компанії SpaceX - створити перший в історії ракетоносій, в якому всі елементи будуть багаторазового використання. За рахунок цього, вартість одного запуску вантажів у космос буде знижена приблизно у 10 разів.

PS. З відео не зовсім зрозумілий масштаб ракети Grasshopper - у декого навіть створилося враження про "маленьку несерйозну ракетку".

Елон Маск, засновник та власник SpaceX, мабуть, розумів цю проблему - і тому в SpaceX посадили "на раму" манекен ковбоя, висотою у звичайний людський зріст (180 см). Маск виклав фото ракети з ковбоєм у своєму Твіттері.

відео космос

Знак гривні
Знак гривні