Ще одна перемога!?! Рада відклала розгляд Житлового кодексу на 2011 рік

Рада відклала розгляд Житлового кодексу на 2011 рік
Проект Житлового кодексу до кінця 2010 року у Верховній раді розглядатися не буде. Про це заявив голова комітету ВР із питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства й регіональної політики Володимир Рибак.

"У грудні місяці Житловий кодекс розглядатися у Верховній раді не буде", - сказав він. У ході обговорення цього питання заступник голови комітету Юрій Сербін запропонував винести проект Житлового кодексу на повторне друге читання замість третього читання, для того, щоб мати можливість вносити до проекту зміни.

За його словами, третє читання не дозволяє вносити до законопроекту зауваження.

Разом із тим Рибак зазначив, що необхідний час для інформування населення про положення проекту Житлового кодексу, прийнятого в першому читанні, а також для внесення змін і обговорення проекту з громадськими організаціями.

"Ми розглядаємо сьогодні закон із точки зору другого читання. Після цього ми повинні ще раз обговорити це питання, якщо потрібно, залучити громадські організації", - додав він.

Як повідомлялося, новий Житловий кодекс, який незабаром буде ухвалений в другому читанні, містить чимало спірних положень, що обмежують права кожного громадянина. Зокрема проект кодексу передбачає можливість примусового відселення боржників, а також необмежені штрафи за прострочення оплати комунальних послуг. Виселяти без згоди зможуть і тих, хто не в силах своєчасно виплачувати банківський кредит за своє житло.

У проекті Житлового кодексу є низка інших спірних положень. Одне з них - примусове виселення мешканців з будинків, які підлягають реконструкції або йдуть під знос, без згоди жителів.

При цьому виселяти мешканців влада зможе в будь-який район міста, а не в межах одного, як це є зараз. Якщо ж власник відмовиться переселятися, його квартиру примусово викуплять.

УНІАН

Україна

протести майдан

Знак гривні
Знак гривні