Майдан ще проти Житлового кодексу

На Майдані в Києві учасники акції протесту проти Податкового кодексу висунули владі ще одну вимогу – всенародне обговорення Житлового кодексу, який в найближчому майбутньому планує прийняти Верховна рада.

Про це заявила зі сцени голова комітету з питань захисту підприємства при опозиційному Кабінеті міністрів Оксана Продан.

Серед інших вимог підприємців - повне ветування Податкового кодексу, відставка уряду та проведення парламентських виборів у 2011 році.

Як повідомлялося, новий Житловий кодекс, який незабаром буде ухвалений в другому читанні, містить чимало спірних положень, що обмежують права кожного громадянина. Зокрема проект кодексу передбачає можливість примусового відселення боржників, а також необмежені штрафи за прострочення оплати комунальних послуг. Виселяти без згоди зможуть і тих, хто не в силах своєчасно виплачувати банківський кредит за своє житло.

У проекті Житлового кодексу є низка інших спірних положень. Одне з них - примусове виселення мешканців з будинків, які підлягають реконструкції або йдуть під знос, без згоди жителів.

При цьому виселяти мешканців влада зможе в будь-який район міста, а не в межах одного, як це є зараз. Якщо ж власник відмовиться переселятися, його квартиру примусово викуплять.

Зазначимо, 2 грудня на Майдані в Києві запланована чергова масштабна акція підприємців, які протестують проти нового Податкового кодексу. Очікується, що вийдуть близько 20 тисяч людей.
ТСН

протести майдан

Знак гривні
Знак гривні