Серед лідерів підприємців є дві думки щодо вимог: одні вимагають виборів, інші - вето на Кодекс

Один з координаторів акції протесту підприємців Олександр ДАНИЛЮК закликає українців завтра оголосити одноденний страйк.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності, про це О.ДАНИЛЮК заявив на брифінгу у Києві.

За його словами, загальнонаціональну акцію протесту підприємців, призначену на 29 листопада, має підтримати усе свідоме працююче населення України, в тому числі й працівники бюджетної сфери. За словами О.ДАНИЛЮКА, громадяни мають оголосити одноденний страйк і означити цим кроком свою позицію у відповідь на “неприховану узурпацію влади в державі, методичне придушування політичних та економічних прав і свобод”, оскільки представники влади не мають намірів на вимогу підприємців проводити референдум з питання дострокового припинення повноважень парламенту.

У повідомленні нагадується, що голова ЦВК Володимир ШАПОВАЛ заявив, що підприємці не можуть організувати референдум про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, оскільки це, за його словами, не передбачено Конституцією.

«По-перше, тлумачення Конституції не входить до повноважень пана ШАПОВАЛА, оскільки це не передбачено його функціональними обов’язками.», - сказав О.ДАНИЛЮК.

«Акція, що починалася, як протест проти економічних утисків, стала політичною. Влада сама спровокувала людей на це протистояння. Сьогодні на Майдані все менше говорять про Податковий кодекс і все більше про загальну несправедливість, яка опановує державу. 29 листопада, у понеділок, розпочинається всеукраїнська безстрокова політична акція протесту, яка має на меті поставити нарешті цю країну з голови на ноги. Від того, підпише чи заветує Президент Податковий кодекс, сьогодні вже не залежить нічого. Про все це треба було думати раніше. Час вийшов», - наголосив правозахисник.
УНІАН

від редакції

Тут варто зробити пояснення. Зараз керівники протестів оформилися (не розколодися, бо особливої єдості серед них ніколи не існувало) у два табори. Один поміркований виступає тільки за вето Кодексу, інший - радикальний вмагає виборів до Ради. На нашу думку вимоги розпуску Ради нічого доброго підприємцям не принесуть. Щоб переобирати раду з користю, потрібно змінити виборче законодавство і запровадити відкриті списки. Без цього вибори до ВР принципово нічого не змінять, малj того, представників підприємців туди не потраплять.

підприємці протести КАТ

Знак гривні
Знак гривні