Охоронці Азарова пошкодили відеокамеру 5-го каналу

Охоронці прем'єр-міністра Миколи Азарова на Майдані грубо перешкоджали знімальній групі 5-го каналу та пошкодили відеокамеру. Про це у своєму блозі написав журналіст 5-го каналу Азад Сафаров.

"У суботу під час відвідин президентом України Віктором Януковичем та очільником уряду Миколою Азаровим наметового містечка на Майдані Незалежності, мені, журналістові, та операторові (Олена Сорокіна) не дали пройти в намет, де з підприємцями спілкувався Азаров", - заявив Сафаров.

За його словами, представники Управління держохорони стіною стали біля входу в намет, де перебував Азаров. Мешканці табору просили охорону пропустити знімальну групу, але охоронці не звернули на це уваги. Так само вони проігнорували і прохання Сафарова назватися і показати посвідчення.

Як повідомляє журналіст, коли прем'єр-міністр виходив із намету, знімальну групу почали грубо відштовхувати чимдалі від намету.

"Охоронці стиснули оператора з обох боків, закрили рукою та тілом об'єктив, а також почали від'єднувати дріт мікрофону від камери за оператором", - зазначив Сафаров.

За його словами, тільки після криків протестувальників на адресу Азарова про те, що журналістам не дають знімати, прем'єр-міністр наказав пропустити камеру. "Та охоронці і далі намагались від'єднати дріт мікрофону від камери", - підкреслив Сафаров.

Як заявив журналіст, у результаті охоронці пошкодили камеру DVcamDSR 390 - поламали об'єктив. Сафаров сподівається, що Адміністрація президента або Управління державної охорони компенсує витрати каналу і вибачиться перед дівчиною-оператором.
ТСН

азаров протести КАТ

Знак гривні
Знак гривні