Ми з майбутнього-2 покажуть в день пам'яті Голодомору

У День пам'яті жертв Голодомору, 27 листопада, українцям покажуть раніше заборонений фільм про війну "Ми з майбутнього-2". У цьому фільмі українці зображені радикальними націоналістами, які воюють на боці німців, а росіян називають окупантами.

На каналі ICTV, який буде транслювати фільм, tochka.net розповіли, що показ фільму дозволили в Міністерстві культури і туризму. Правда, у скороченій версії.

"Ми покажемо скорочену версію, яка була дозволена експертною комісією Міністерства культури. Всі спірні сцени, що дискримінують історію Україна, з фільму вирізали", - розповіла керівник PR відділу каналу Юлія Бондаренко. Вибір дати показу на каналі не коментують.

Як припускає газета "Сегодня", з фільму прибрали сцену, де воїни УПА п'ють горілку склянками, а потім розстрілюють мирних жителів.

Нагадаємо, 27 листопада Україна буде вшановувати пам'ять жертв Голодомору і політичних репресій. У цей день в країні пройдуть жалобні заходи. Відбудеться акція "Запали свічку пам'яті".

Як повідомляла tochka.net, в лютому 2010 року прокат картини заборонили на території Україні.

У Міністерстві культури і туризму тоді заявили, що фільм принижує національні почуття українців. Крім того, авторів картини звинувачували у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Точка

ми з майбутнього-2 голодомор

Знак гривні
Знак гривні