Росія: скалічений журналіст визнаний винним

Мировий суд Хімок визнав скаліченого журналіста Михайла Бекетова винним у справі про наклеп на главу місцевої адміністрації Володимира Стрельченко і оштрафував на 5 тис. рублів. Кримінальну справу відносно журналіста-захисника Хімкінського лісу, порушили ще у 2007 році. Стрельченко просив визнати наклепом слова Бекетова в інтерв'ю одному з російських телеканалів про нібито причетності чиновника до підриву його машини.

Як повідомляли раніше друзі й знайомі головного редактора «Хімкінської правди», Михайлу Бекетову протягом декількох років перед побиттям регулярно погрожували і вимагали, щоб він припинив свою діяльність. Імовірно, мова йшла про редакційну політику газети. Невідомі підпалили його машину, вбили собаку.

Головний редактор «Хімкінської правди» був знайдений побитим два роки тому в дворі свого будинку в селищі Старбеєво. Він отримав серйозну травму голови, множинні переломи. У ході лікування йому ампутували ногу і пальці на руці. Бекететов як і раніше не може нормально говорити. На засідання суду журналіста возили на реабілітаційному автомобілі.

Новий регіон

бєспрєдєл росія

Знак гривні
Знак гривні