Академік Табачник написав диктант с ашипкаме

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник після написання диктанту з української мови так і не відповів, яка мова є для нього рідною. Зокрема, Д. Табачник зазначив: "Я писав державною мовою". На питання журналістів, а яка мова для нього є рідною, Д. Табачник відповів: "А це ви запитайте у Тягнибока (лідера ВО" Свобода ", - ред.)". Трохи пізніше він додав: "Рідна - материнська".

Журналістам вдалося розгледіти одну зі сторінок диктанту Міністра. Помітна на перший погляд лише одна помилка - слово "доречі" Міністр написав разом, тоді як правильно - окремо ("до речі"). За словами Міністра, диктант здався йому досить легким, але той, хто диктував, надиктував занадто швидко.

Після написання диктанту тести були запаковані в конверт і відправлені поштою на адресу Національної радіокомпанії України.

Нагадаємо, диктант був приурочений до Дня української писемності та мови. Д. Табачник висловив бажання написати диктант, щоб, за його словами, перевірити, чи не застаріли отримані їм у школі та університеті навички.

ТСН

табачник ашипге

Знак гривні
Знак гривні