Міністре Аваков, допоможіть захистити пам'ятник Мазепі в Полтаві! ЗВЕРНЕННЯ

Ініціатори встановлення монумента гетьману Івану Мазепі в Полтаві звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за сприянням в забезпеченні громадського порядку біля нового туристичного об'єкту обласного центру.

Про це йдеться у відкритому листі до голови МВС, який оприлюднив ініціатор встановлення пам'ятника - голова полтавської "Просвіти", екс-депутат ВР Микола Кульчинський.

"Звертаємося до вас, оскільки ... начальник Головного управління національної поліції у Полтавській області О.Бех навіть не вважає за потрібне дати відповідь на звернення нашої організації щодо необхідності встановлення камер стеження", - йдеться в документі.

Автори звернення наголошують, що встановлення відеокамер біля пам’ятника є вкрай нагальною справою, оскільки охочі мобілізувати прихильників "русского міра" вже пробували підривати монумент вибухівкою і обливати фарбою.

Полтавчани відмивають російську фарбу з Мазепи. 3 червня 2016 р. Фото: Полтава Today

"В рамках міської програми "Безпечне місто" передбачено встановлення у публічних місцях обласного центру роботизованих відеокамер стеження, розпочато тендерні процедури", - йдеться в листі.

Враховуючи "тривалість тендерних процедур", автори звернення просять про організацію у сквері біля пам'ятника постійного поліцейського посту (хоча б у вечірній та нічний час).

Нагадаємо, що минулого тижня невідомі облили пам'ятник фарбою, а у травні 2016 року напередодні офіційного відкриття монументу президентом України його спробували підірвати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епічна історія встановлення Мазепи в Полтаві. Сюжет тривалість 11 років

аваков безпека мазепа полтавщина мвс

Знак гривні
Знак гривні