Центр Миротворець оголосив про гібридне закриття. Мінстець проти. ОНОВЛЕНО

Проект "Миротворець", який займається збором даних про російських окупантів та їхніх найманців у терористичній війні РФ проти України, оголосив про своє закриття.

Відповідна заява опублікована на сайті проекту.

Причиною такого рішення автори проекту називають реакцію деяких журналістів та чиновників на оприлюднений "Миротворцем" список працівників ЗМІ, акредитованих терористичною організацією "ДНР".

"[У зв'язку з] вимогами уповноваженої з прав людини В.Лутковської, вічно занепокоєного і стурбованого Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі з заступником міністра інформаційної політики України Т.Поповою, центр «Миротворець» прийняв непросте рішення про закриття сайту", - йдеться в заяві.

Наразі співробітники центру архівують усю наявну інформацію, яку обіцяють викласти у відкритий доступ - щоб кожен охочий міг завантажити і користуватися наявною базою даних.

"Дякуємо силовим відомствам України за те, що вони користувалися нашою системою виявлення проросійських бойовиків, російських шпигунів, тим самим оберігаючи наш мир і спокій", - зазначається в заяві.

Активісти також висловили подяку всім, хто надсилав інформацію про військових злочинців.

"Спасибі за те, що ви були з нами і що вболівали всією душею за Україну, - йдеться в заяві. - So long, and thanks for all the fish" [не дуже веселе прощання - Ред.]

"Чиновники Мінстеця закривають тих, хто робить їхню роботу", - обурюються в коментах юзери.

Не все так погано, вважають інші коментатори: "Заархівуємо і виставимо в відкритий доступ - геніальне гібридне рішення. Хіба апдейти викладайте". :)

Нагадаємо, два дні тому деякі українські та закордонні журналісти обурилися діями сайту "Миротворець", який оприлюднив дані про акредитованих терористами так званої "ДНР" журналістів, заявивши, що вони "співпрацюють з терористами". В переліку - 4068 прізвищ.

На противагу висловлювалась точка зору про те, що журналісти окупованої країни, на відміну від іноземних, не мають права жодним чином підтримувати стосунки з окупантами.

Омбудсман Валерія Лутковська закликала СБУ та МВС вжити заходів для блокування доступу користувачів до цього інтернет-ресурсу. Після цього прокуратура Києва почала розслідування по факту публікації на "Миротворці.

Як відомо, в березні 2016 року адміністрація Youtube заявила, що не задовольнить скарги російського силовика, котрий вимагав від відеоархіву видалити записи його участі в бойових діях на Донбасі як "конфіденційну інформацію".

ОНОВЛЕНО о 15:20: Заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова вже полюбила "Миротворець" і виступила проти його закриття.

Про це вона щойно повідомила на своїй сторінці Facebook.

"Я проти закриття проекту "Миротворець". Завжди до ситуації зі списком журналістів вважала його корисним та ефективним для України", – написала чиновиниця. - Єдине, що просила останні 3 дні - прибрати списки журналістів. Тому що це шкодить інтересам України".

ТАКОЖ: Історія про сєпара "Батю", який пішов в Україну за пенсією. КОМЕНТИ ідентифікованих "Миротворцем"

донеччина osint донбас чиновники медіа змі інтернет уряд

Знак гривні
Знак гривні