МОЗ не оголошує, куди відправить евакуйованих з Китаю українців. Але вже є паніка й фейки (ФОТО)

Міністерство охорони здоров’я досі підбирає приміщення, куди можна помістити евакуйованих з міста Ухань китайської провінції Хубей.

Тим часом перелякані жителі Тернопільщини вже облаштували блокпости для недопущення евакуйованих з Китаю українців:

"Ми аналізуємо сьогодні ще, підбираємо, щоб мати запасні варіанти.

Кожен з них ще перебуває в процесі підготовки і в процесі завершення всіх епідемічних безпек. Є багато вимог, які необхідно зробити, які робляться під наглядом епідеміологів, у кожному регіоні є фахівці, які мають можливість і знають, як готувати приміщення, щоб воно було епідемічно безпечним", – сказала на вчорашньому брифінгу очільниця МОЗ Зоряна Скалецька.

"Я не назву області. Але вони готові. Анестезіолог у місті є, просто ми говоримо про те, що він має бути в штаті.

Але ми розуміємо, що якщо треба буде, то він приїде.

Є така ситуація, що, можливо, є один, а потрібно два. Ми тоді кажемо так: шукайте другого, але всі знають, що з другої іншої лікарні анестезіолог тоді буде в екстреній ситуації залучений.

Зараз ситуація щодо готовності така: інфекційні лікарні є, в інфекційних лікарнях захист для медичних працівників є".

Не всі регіони раді

На Тернопільщині місцеві жителі облаштували на дорозі цілодобові блокпости, щоб не допустити ймовірного приїзду на карантин до санаторію «Медобори» українців, яких планують евакуювати з Китаю через спалах коронавірусу.

Блокпости облаштували на під’їзді до села Конопківка поруч з Микулинцями Теребовлянського району, де розташований санаторій «Медобори». На них чергують орієнтовно 15 осіб. Поруч з ними перебувають працівники поліції з метою забезпечення охорони порядку.

Літак авіакомпанії SkyUp з українцями, евакуйованими з китайського міста Ухань через епідемію коронавірусу, прибуде в аеропорт «Бориспіль», а не «Львів», як повідомлялося раніше.

Згідно з онлайн-табло SkyUp, рейс PQ7302 вилетить з Уханя у четвер, 20 лютого, та здійснить посадку в Алмати приблизно о 04:05 за місцевим часом.

О 05:05 літак вилетить до України. Його прибуття до аеропорту Бориспіль очікується о 08:05.

Зоряна Скалецька у відеозверненні заявила, що найстрашніший вірус у світі – це паніка, і закликала не поширювати чутки та фейки.

У МОЗ заявили, що під час евакуації українців із Уханя на борт людей з симптомами ГРВІ допускати не будуть.

За матеріалами УП.Життя та Уніан, Хмарочос та Главком

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

Китай медицина

Знак гривні
Знак гривні