Чиновників «Київпастрансу» підозрюють у розкраданні понад 200 мільйонів гривень на неіснуючі ремонти

Слідчі вважають, що у 2017-2018 роках «Київпастранс» замовив товари та послуги у чотирьох фіктивних фірм.

Прокуратура розслідує привласнення державних коштів в особливо великих розмірах службовцями «Київпастрансу». Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду від третього лютого, повідомляє Хмарочос.

Слідчі вважають, що у 2017-2018 роках «Київпастранс» замовив товари та послуги у чотирьох фіктивних фірм – «Мегастрой Альянс», «Буд-Екостандарт», «Делонс» та «Торгова Компанія Техатон МАЗ». Загалом цим фірмам перерахували 202 мільйона гривень.

Зокрема, «Мегастрой Альянс» отримав від комунальників понад 57 мільйонів за ремонт станцій ліній швидкісного трамвая та автобусного парку №5. «Буд-Екостандарт» отримав понад 16 мільйонів за ремонт автобусних парків. У «Делонс» замовляли ремонт лінії швидкісного трамвая майже на 13 мільйонів. У «Торгової Компанії Техатон МАЗ» замовили запчастини для автобусного парку та трамваїв на суму понад 115 мільйонів гривень.

У матеріалах кримінального провадження також фігурує компанія «Геотан».

За даними Наших грошей, «Торгову Компанію Техатон МАЗ» пов’язують із екс-директором «Київпастрансу» Сергієм Майзелем, який також очолював Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Ця компанія разом із «Київпастрансом» фігурує у ще одній кримінальній справі.

Із серпня 2016 року Майзеля змінив на посаді голови «Київпастрансу» Дмитро Левченко.

Нагадаємо, днями на телеканалі НТН вийшов сюжет про системну невиплату зарплат водіям «Київпастрансу». Вони розповіли також про умови, в яких працюють і живуть. Водії погрожують влаштувати страйк.

Після цього директору «Київпастрансу» Дмитро Левченко заявив, що жодної заборгованості перед працівниками немає, а інформацію у ЗМІ назвав «маніпулятивними заявами». Він також заявив, що з 2016 року зарплата працівників зросла у 3,5 рази, а цьогоріч її піднімуть ще на чверть.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

транспорт київ корупція кримінал

Знак гривні
Знак гривні