Німецьким інвесторам не потрібні інвестиційні няньки, їм потрібні незалежні суди

Амбасадорка Німеччини в Україні Анка Фельдгузен впевнена, що для залучення в Україну німецьких інвесторів потрібні не няні, а незалежна судова система.

"Сьогодні говорять про няню, раніше Кличко говорив про бодігард. Нашим інвесторам не потрібні ні няні, ні бодігарди (охоронці - ред.). Їм потрібні незалежні суди. Тут вже є дві тисячі німецьких фірм, і вони успішно працюють. І вони можуть отримати хороші сигнали, що тут щось відбувається і сюди потрібно приїжджати. Ваш президент часто говорить, що треба прийти зараз, коли є ніші для інвестицій, - і це правильно", - сказала амбасадорка в інтерв'ю Громадському.

На думку Фельдгузен, більшість потенційних інвесторів в Україну зайняли вичікувальну позицію.

"Зацікавленість дійсно є, але всі чекають, що буде далі. Наприклад, із судовою реформою. Для інвесторів дуже важливо бути спроможними захистити свої інтереси в судах. Це по-перше. Друге - це загальні макроекономічні індикатори", - пояснила вона.

Цензор

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд економіка німеччина

Знак гривні
Знак гривні