КБ Луч представило протитанковий комплекс Амулет на новому шасі (ФОТО, ВІДЕО)

Державне підприємство “Державне київське конструкторське бюро “ЛУЧ” представило бойову колісну машину на шасі БРДМ-2 з протитанковим ракетним комплексом «Амулет».

Відео з цим комплексом опублікував у себе на сторінці у Facebook військовий блогер та автор Defence Blog – Ділан Малясов.

Раніше протитанковий ракетний комплекс «Амулет» було представлено на міжнародній виставці «Зброя та Безпека 2019» на шасі СБА «Новатор».

Така розробка дасть змогу озброїти протитанкові взводи підрозділів на БРДМ-2 сучасними вітчизняними протитанковими ракетами на уніфікованому шасі.

Протитанковий ракетний комплекс «Амулет» використовує керовані ракети типу РК-2С (тандемно-кумулятивні) та РК-2ОФ (уламково-фугасні), аналогічні ПТРК «Стугна».

Ремонт та модернізацію бойових розвідувально-дозорних машин БРДМ-2 займається Державне підприємство “Миколаївський бронетанковий завод”.

В ході модернізації на машину встановлюють нові радіостанції, новий тепловізійний приціл замість штатного ТКН-1С для нічного бачення, а також вітчизняну навігаційну систему СН-3003Н “Базальт”.

Оскільки на озброєння української армії вже почали надходити СБА «Новатор» від компанії «Українська бронетехніка», то в майбутньому, ймовірно, будуть постачатися і протитанкові ракетні комплекси «Амулет» на їхньому шасі.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія зброя технології

Знак гривні
Знак гривні