Як Укроборонпром модернізуватиме танки Т-72 (ВІДЕО)

В рамках виставки DefExpo-2020 у Індії Державний концерн “Укроборонпром” презентував нову програму модернізації танків Т-72 радянського виробництва.

Візуалізація: студія DIGITEC

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Проект модернізації розроблений за участі українських підприємств оборонно-промислового комплексу, що вже реалізували ряд нововведень на інших проектах.

Модернізований танк Т-72 стане більш мобільним завдяки заміні двигуна, збільшиться вогняна потужність, посилиться захист, покращиться електроніка, системи навігації та ергономіки.

Більш детально про модернізацію у презентаційному ролику:

Підвищення рівня мобільності танку досягається завдяки заміні двигуна на шестициліндровий двигун 6ТД-2 (5ТДФМА або 6ТД-1) потужністю 1200 к.с. та реверсної трансмісії, що перевірені експлуатацією в умовах спекотного клімату та гірської місцевості, мають збільшений ресурс експлуатації.

Передбачається також встановлення допоміжної силової установки потужністю до 10 кВт, комплексної цифрової системи керування. Для збільшення вогневої потужності передбачається заміна гармати танку на 125-мм (заміна тих що вичерпали ресурс) або 120-мм як варіант для переходу на калібр НАТО, комплектація керованими снарядами “Комбат”, забезпечення дистанційного керування командирським люком, встановлення нової оптики, систем стабілізації та керування стрільбою.

Посилення захисту досягається завдяки комплексам динамічного (“Ніж”, “Дуплет”) та активного (“Заслон”) захисту, системи оптико-електронної протидії та ін. Окрім всього іншого, танк оснащується сучасною системою кондиціонування.

Загалом, пропонується замінити та осучаснити більше 40 частин та агрегатів танку.

Підвищення ефективності Т-72 після модернізації Візуалізація: студія DIGITEC

Нещодавно до ЗСУ надійшла перша партія у 2020 році з 15 одиниць відремонтованих та модернізованих танків Т-72 доведена до рівня Т-72АМТ.

Проект модернізації реалізовано Київським бронетанковим заводом у тісній співпраці з Міністерством оборони – а саме, з Центральним бронетанковим управлінням ЗС України. Модернізація охоплює усі складові – захищеність, мобільність, вогневі спроможності, командну керованість.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

зброя технології україна

Знак гривні
Знак гривні