Facebook дозволить вимкнути збір приватних даних, які отримує від сторонніх сайтів. Як це зробити? (ІНСТРУКЦІЯ)

28 січня у День захисту персональних даних Марк Цукерберг повідомив, що Facebook дає користувачам більше контролю за приватною інформацією. Так, у користувачів з’явиться можливість вимкнути збір даних, що передаються Facebook через активність поза соцмережею від сторонніх сайтів і сервісів.

Як повідомляється в офіційному блозі соцмережі, протягом наступних двох тижнів майже 2 мільярди користувачів Facebook побачать повідомлення про перевірку налаштувань конфіденційності, які нещодавно оновили, - передає Net Freedom.

Дані, які надсилають компанії сторонні сервіси після авторизації користувача за допомогою Facebook-профіля, соцмережа використовує для персоналізації реклами.

Для того, щоб вимкнути збір даних про активність поза соцмережею, необхідно перейти у “Налаштування” та обрати “Ваша інформація у Facebook”. У розділі “Активність поза межами Facebook” зберігається інформація про сайти та сервіси, до яких користувач увійшов за допомогою Facebook-акаунту. У цьому ж розділі є можливість "Вимкнути передавання майбутньої активності" та "Очистити історію", аби видалити раніше зібрані дані. Соцмережа також попереджає користувача про те, що таке видалення може розлогінити користувача і йому доведеться ще раз увійти у свої профілі на сторонніх сервісах.

Повністю вимкнути передавання інформації до Facebook зі сторонніх сайтів надалі можна у розділі “Керування майбутньою активністю”.

“Активність поза Facebook відзначає новий рівень прозорості та контролю. Ми працювали над цим деякий час, тому що нам довелося перебудувати деякі наші системи, щоб зробити це можливим”, – повідомляється у блозі.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інтернет соцмережі безпека

Знак гривні
Знак гривні