Активісти закликають покласти край акустичному насильству в транспорті

Конфлікти пасажирів з персоналом транспорту через трансляцію музики або фільмів, на жаль, стали в Україні буденністю, - йдеться в заяві руху добровольців "Простір свободи". Нагадаємо, нещодавно «Слуга народу» погрожував дівчатам, які верталися з фронту, кримінальним переслідуванням за вимогу вимкнути трансляцію російських фільмів у громадському транспорті. Ключова причина таких ситуацій лежить на поверхні. Це практика трансляції музики, фільмів тощо в салонах транспортних засобів, від яких пасажирам нікуди подітися.

Причому, такі конфлікти – лише вершина айсберга, адже багато хто мовчки терпить акустичне насильство, не бажаючи сваритися.

Очевидно, що кожен пасажир має повне право їхати в тиші, незалежно від бажань інших пасажирів чи транспортного персоналу. Так, як це є у кожній цивілізованій європейській державі.

Ми закликаємо органи державної влади і транспортні організації покласти край акустичному насильству на транспорті.

Ми вимагаємо:

1. Від депутатів Верховної Ради – ухвалити зміни до законодавства, які заборонять трансляцію в салонах пасажирського транспорту будь-якої звукової інформації, що не стосується безпосередньо подорожі або безпеки пасажирів. Трансляція звуку фільмів, музики тощо має бути дозволена лише через навушники.

2. Від уряду і Міністерства інфраструктури - невідкладно ухвалити зміни аналогічного змісту до правил пасажирських перевезень, незалежно від швидкості виконання п.1. Ми готові надати відповідним органам влади вже напрацьовані тексти таких змін.

3. Від транспортних організацій – не чекаючи реалізації пп.1 і 2 добровільно припинити акустичне насильство на пасажирському транспорті, давши можливість кожному пасажиру їхати в тиші.

Підписанти

Рух “Простір свободи”

Громадянський рух “Відсіч”

Громадський сектор Євромайдану

Ініціатива “Дріжджі”

ГО “Експертний корпус”

Портал мовної політики

Інформаційний центр “Майдан Моніторинг”

ГО “Незалежні”

Центр промоції змін “Взаємодія”

ГО “Український світ”

Волонтерський проєкт “Безкоштовні курси української мови”

Кримський центр ділового та культурного співробітництва “Український дім”

Українська народна рада Донеччини та Луганщини

Асоціація політичних наук

Центр української політики “Ексампей”

Волонтерське об’єднання учасників Майдану та бойових дій

Школа відповідальної політики

Ініціатива “Бойкот російської попси”

Ініціатива “Бойкот російського кіно”

ГО “Безпека та взаємодія в Україні”

Спілка української молоді в Україні

Заява відкрита для підтримки у будь-який зручний спосіб

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

музика скандал конфлікт транспорт

Знак гривні
Знак гривні