Зеленський зробив правильну заяву - згадав про співпрацю СРСР із нацистами. Москва скаженіє

Зеленський нагадав про пакт між СРСР і Третім Рейхом, яким у 1939 році було фактично поділено між двома агресорами Польщу.

Кремль із люттю відреагував на згадку президента України про те, як свого часу пакт Молотова-Рібентроппа заклав співпрацю між СРСР та Третім Рейхом.

"Ми категарично не згодні з цією заявою", - заявив речник Путіна Дмитро Пєсков, додавши, що позиція Зеленського "дуже помилкова", пише The Times of Israel.

Колаборація СРСР із нацистами перед Другою світовою залишається чутливою темою в Росії. Як відомо, у вересні 1939 не тільки нацистська Німеччина, але й із протилежного боку СРСР вторглись у Польщу й поділили її за таємною статтею пакту Молотова-Рібентроппа.

На зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою український президент Зеленський заявив, що поляки "перші відчули на собі наслідки кримінальної угоди між двома тоталітарними режимами".

На це Кремль заявив, що коментар Зеленського "образив десятки мільйонів" громадян пострадянських країн, які потім воювали проти нацистів.

(Так наче це скасовує те, що було "до", і так наче мільйони громадян - те саме, що Молотов, який діяв за наказами Сталіна, - ТЕКСТИ).

Сєргєй Наришкін, директор Служби зовнішньої розвідки РФ, заявив про те, що Зеленський "погружается в украинский национализм".

Минулого місяця Путін за якоюсь своєю химерною логікою звинуватив Польщу в змові з Гітлером.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

німеччина зеленський росія срср польща агресія історія тоталітаризм

Знак гривні
Знак гривні