Найбільший у світі літальний апарат, відомий як Летюча ср*ка, готовий до виробництва (ФОТО)

Hydbrid Air Vehicles представила дизайн свого Airlander 10 - в англомовному народі його прозвали "летюча дупа" через вид ззаду. Цей найбільший у світі літальний апарат - напівлітак і напівдирижабль - невдовзі має стати повністю електричним.

Дизайн дещо оновили після того, як під час ранніх тестувань у 2016 році через свою форму літальний апарт став вірусним в інтернеті під незабутнім прізвиськом "летюча дупа", й ось чому:

Через три роки Hydbrid Air Vehicles (HAV) показала остаточний дизайн, який, згідно з заявою, став більш обтічним, аеродинамічним і ефективним. За збігом, оновлення зовнішнього вигляду також сильно зменшило схожість із летючою частиною людського тіла:

Нагадаємо, три роки тому другий випробувальний політ "летючої дупи" закінчився тим, що вона плавно врізалася носом у землю:

Втім, це не зупинило виробників, передусім тому, що викиди від такого літального апарату будуть учетверо менші, ніж від літака подібного розміру та з подібною кількістю пасажирів. А невдовзі обіцяють зменшити викиди до нуля.

Airlander 10 злітає як звичайний літак, але згодом утримується в повітрі за допомогою гелію. Наразі від здатен пролетіти близько 3500 км й перебувати в повітрі три доби - але перевозить лише 16 пасажирів.

Він значно тихіший за літаки.

Детальніше - в DeZeen (англійською)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

авіація майбутнє курйоз архітектура

Знак гривні
Знак гривні