Рівно п'ять років тому терористи обстріляли Маріуполь (ФОТО, ВІДЕО)

Цього дня у 2015 році російсько-терористичні війська завдали ракетного обстрілу з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», по мікрорайону «Східний» Маріуполя та прилеглому до нього селищу Виноградне Волноваського району.

Внаслідок цього терористичного акту загинули 30 цивільних осіб, з них 2 дітей, ще 108 людей було поранено, – нагадує Український мілітарний портал.

В результаті ракетного удару було пошкоджено 30 житлових будинків, 7 закладів освіти, об’єкти інфраструктури та лінію електропередач. Частково зупинив роботу металургійний комбінат «Азовсталь».

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ встановила, що обстріл мікрорайону «Східний» був здійснений саме терористами так званої «ДНР».

Служба безпеки України навела докази, що обстріл житлових кварталів Маріуполя здійснювався з російської артилерії та за наказом офіцерів російської армії.

Ввечері 24 січня Україна попросила терміново зібрати Радбез ООН для прийняття рішень та заяви щодо ситуації на Донбасі. Проте російська сторона заблокувала цю заяву.

У зв’язку з трагедією у Маріуполі, Указом Президента в Україні 25 січня 2015 року було оголошено днем жалоби.

У червні 2015 року в Маріуполі встановили пам’ятник жертвам обстрілу мікрорайону «Східний».

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина тероризм

Знак гривні
Знак гривні