Через слова ЗЕ про пєрєстать стрєлять військових піддають численним безглуздим перевіркам

Конфлікт на Сході України, як би там не казав наш гарант, – довготривалий, і його просто так, одними словами і рішеннями "пєрєстать стрєлять" не закінчиш, – цитує "Українська правда" менеджера благодійного фонду допомоги армії "Повернись живим", колишнього військового Андрія Римарука. – Через це рішення наші військові, на превеликий жаль, якраз і несуть втрати. Просто через те, що треба "пєрєстать стрєлять".

Військові більше занурилися зараз в різні перевірки, постійно проводяться якісь незрозумілі розслідування, постійні комісії, ходять, рахують аптечки... не можна цього допускати.

Військових змушують займатися паперовою роботою, а не бойовою.

Наприклад, я весь минулий тиждень провів на Сході, проїхав майже всю лінію розмежування. Я був свідком того, як два полковники приїхали в підрозділ і проводили розслідування: чому ворожий снайпер почав стріляти от саме по цій позиції. А може, наші бійці винні в цьому і спеціально провокують ворога?

Я дивився на цей йо*аний маразм і просто крутив пальцем біля скроні.
Тому тепер деякі командири замість того, щоб займатися бойовими задачами, розвідкою, аналізувати розвіддані, вивчати спроможність і можливості ворога, щоб розуміти, яке вогневе ураження він може нанести, займаються паперовим довбо**измом, який сьогодні армії непотрібен.

...Фактично, тенденція не змінюється всі роки війни – загострення відбуваються перед домовленостями, перед розведенням.

Потім, коли розведення закінчиться, прийде весна, почне працювати крупний калібр, тому що зараз крупний калібр просуватися не може, він одразу себе виявить.

Тому зараз ми спостерігаємо тенденцію, коли зменшується кількість артобстрілів і збільшується кількість снайперських обстрілів.

На окупованих територіях схожа політика: "Если два Володи договорились в Нормандії, давайте придерживаться. Но война есть война, значит, враг должен нести потери".

Тому використовують менше артилерії, а більше снайперів – щоб тихіше. Так само і з нашого боку. Там також від рук Збройних Сил гинуть і капітани, і майори, і прості рядові.

Детально:

"Надо просто пєрєстать стрєлять" вже стало мемом в армії

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

війна зеленський

Знак гривні
Знак гривні