Мова не роз'єднує, а об'єднує українців (СОЦОПИТУВАННЯ)

У тому, що українська мова є важливим атрибутом незалежності України, згоден 81% громадян (55% – «безумовно» і ще 26% – «скоріше, так»), причому так вважають в усіх регіонах України: Західному (95%), Центральному (86%), Південному (71%), Східному (64%).

Про це йдеться в опитуванні фонду "Демократичні ініціативи":

80% українців - за те, щоб керівники держави і службовці спілкувалися в робочий час українською (від 95% на Заході до 64% на Сході).

79% вважають, що більшість наповнення в ЗМІ має бути українською мовою (від 96% на Заході до 63% на Півдні).

69% переконані, що українська мова має бути єдиною державною, і ця думка так само домінує в усіх регіонах України. За державний статус російської мови - лише 12%, від 31% на Сході до 1% на Заході.

Крім усього, війна "об'єднала" українців також і в плані самоідентифікації:

"Дані загальноукраїнського опитування руйнують рештки московського міфу, що українська мова буцімто ділить Україну. Насправді #МоваОб'єднує.

Ціла низка опитувань, проведених за останній рік, доводить, що люди підтримують ключові положення закону про мову. А всі, хто прагне ревізувати чи порушувати закон, апелюючи до буцімто бажання людей - кажуть неправду", - резюмує з цього приводу Тарас Шамайда, співкоординатор руху добровольців "Простір свободи".


Детально про результати опитування - на сайті Демініцатив тут

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

мова соціологія

Знак гривні
Знак гривні