Бойовики мінують сіру зону протипіхотними мінами

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про чергове порушення противником Мінських домовленостей: бойовики мінують територію протипіхотними мінами ПОМ-2.

ПРОТИПІХОТНА МІНА ПОМ-2

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 16 січня, інформує пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

“Збройні формування Російської Федерації проводять заходи з дистанційного мінування місцевості в районах, прилеглих до позицій підрозділів Об’єднаних сил між населеними пунктами Оріхове та Золоте-5″, – йдеться у повідомленні.

Мінування проводиться протипіхотними мінами ПОМ-2, які мають період самоліквідації від 4 до 100 годин (в середньому 23-24 години).

“Для доставки міни використовується гранатомет РПГ-7 з переробленою гранатою ПГ-7. Радіус суцільного ураження становить до 16 метрів, міна спрацьовує у момент, коли людина зачепить одну із чотирьох тонких капронових ниток, завдовжки до 10 метрів кожна. Існують модифікації міни також і без самоліквідації”, – описують смертоносний алгоритм речники ОС.

УС СЦКК звертає увагу цивільного населення на необхідність підвищення пильності при пересуванні в районі проведення операції Об’єднаних сил.

війна донеччина луганщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні