У справі розстрілів на Інститутській заявили про відвід нових прокурорів

Святошинський районний суд Києва ухвалив рішення про відвід нової групи прокурорів у справі ексберкутівців, які обвинувачуються в розстрілах на Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

Про таке рішення оголосив у вівторок, 14 січня, головуючий суддя Сергій Дячук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд вважає відвід таким, що підлягає задоволенню. Суд ухвалив заяву Закревської задовольнити," - сказав Дячук.

Таке рішення присутні у залі суду потерпілі у справі зустріли оплесками аплодисментами.

Далі суд перейшов до оголошення окремих заяв і обговорення питання можливості подальшого судового розгляду справи.

14 січня на засіданні Святошинського райсуду з розгляду справи про розстріли на Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року представник потерпілих Євгенія Закревська заявила відвід новопризначеним прокурорам у справі.

Фото: Стас Юрченко, Ґрати

У справі про розстріли на Інститутській, яку розглядає Святошинський райсуд, обвинувачуваними є п’ятеро колишніх працівників спецпідрозділу "Беркут": Павло Аброськін, Сергій Зінченко, Олександр Маринченко, Сергій Тамтура та Олег Янішевський. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та заподіяння тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Наприкінці грудня 2019 року за постановою генпрокурора Руслана Рябошапки було змінено групу прокурорів у справі. Рябошапка пояснив, що це необхідно, «зважаючи на зміну структури та штатного розпису Генеральної прокуратури України, з метою швидкого, повного та неупередженого судового розгляду кримінального провадження, забезпечення належного підтримання публічного державного обвинувачення в суді».

Водночас 28 грудня 2019 року Київський апеляційний суд виніс ухвалу про зміну запобіжних заходів на особисті зобов’язання п’ятьом ексберкутівцям у справі про розстріли на Інститутській.

Наступного дня, 29 грудня, на КПВВ “Майорське” Донецької області відбувся обмін полоненими, в ході якого цих п'ятьох ексбійців спецпідрозділу "Беркут" передали на окуповану Росією територію Донбасу.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

закон економіка бізнес зеленський

Знак гривні
Знак гривні