Російська дезінформація вже підключилася до теми літака МАУ, що впав в Ірані

Російські пропагандисти поширюють теорії змови про український літак, імовірно збитий в Ірані.

Про це пише BuzzFeed.

Так, засновник проросійського сайту USA Really звинувачує саму Україну в збитті літака в Ірані - а також у збитті того літака, який збили за допомогою російського "Бука" проросійські бойовики за допомогою російських військових.

Російська пропаганда про рейс PS752 уже нагадує дезінформацію, що виникла після збиття літака MH17.

Алєксандр Малькєвіч, державний пропагандист, голова Фонду захисту національних цінностей РФ, заявив російському Федеральному агенству новин: "Україна вдруге підставляє цивільні літаки під військові конфлікти".

Малькєвіч - знайома американській владі постать. Рік тому він намагався організувати мітинг поблизу Білого Дому з метою просунути власний сайт USA Really - за яким стоять "ольгінські тролі".

Його свіже інтерв'ю показує, як швидко Росія заповнює будь-який вакуум, який виникає після катастроф, за допомогою пропаганди та теорій змови.

"Вони завжди спотворюють факти та вигадують божевільну маячню. Я впевнена, що Спутнік і Russia Today невдовзі поширюватимуть ці наративи", - заявила Nina Jankowicz, дослідниця дезінформації у Wilson Center.

Компанія, на яку працював Малькєвіч, підпала під санкції США за дезінформацію щодо американських виборів 2016 та 2018 років.

Цей Малькєвіч також заперечував доведену роль Росії у збитті малазійського Боїнга над непідконтрольними Україні територіями на Донбасі.


США, Британія, Канада та Bellingcat заявляють, що літак МАУ збила іранська ракета (ВІДЕО)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

деза дезінформація росія пропаганда авіація іран PS752 війна катастрофа

Знак гривні
Знак гривні