Справа Шеремета: адвокати Яни Дугарь заявили про фальсифікацію експертизи

Адвокати підозрюваної у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь, яка, за даними слідства, нібито здійснювала стеження за журналістом та фотографувала відеокамери поблизу місця його проживання, заявили про фальсифікацію доказів слідства.

Про це адвокати сказали під час брифінгу, передає кореспондентка hromadske.

Захисники зазначили про декілька моментів:

наявність у підозрюваної татуювання;

незнайомстві з іншими фігурантами справи у 2016 році;

перебування Яни у військовій частині в липні 2016 і надання медичної допомоги пораненим, що, за словами адвокатів, унеможливлює її перебування у Києві 16 та 18 липня 2016 року;

зразок відео, який слідство відібрало для експертизи датований 11 липнем 2019 року, за словами захисників, у цей час Яна була за кордоном.

На питання чи могла Яна демаркувати татуювання, адвокати заявили, що мають інші алібі, які підтверджують, що на відео не Яна Дугарь і там взагалі «випадкова людина».

Також захисники зазначили, що мають докази і свідків тому, що 16 та 18 липня 2016 року Яна Дугарь перебувала у військовій частині 66 у Донецькій області. Загалом вона перебувала на службі з 3 червня по 26 вересня, запевняють адвокати.

Також захисники зазначили, що планують подавати заяву про злочин щодо фальсифікації доказів та незаконне утримання особи під домашнім арештом.

Також адвокати заявили, що слідство не зверталися до військової частини, щоб з'ясувати де перебувала Яна Дугарь 16, 18 липня та чи покидала частину. За їхніми словами, покинути частину не так просто.

«У місті Курахово тоді були бої, було дуже багато поранених. В нас точно є докази того, що Яна перебувала в цей час у своїй військовій частині, а в слідства точно немає документів, що вона цю частину залишала», — сказав адвокат Микола Ореховський.

Також адвокати запевнили, що Яна познайомилася з іншими фігурантами справи Інною Грищенко «Пумою» та Юлією Кузьменко лише в цьому році, а з Андрієм Антоненком не була знайома взагалі.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

шеремет кримінал дугарь

Знак гривні
Знак гривні