Нові докази поліції. У розібраній міні знайшли сліди вибухівки. Апеляційний суд залишив Антоненка під вартою

Таке рішення озвучила колегія суддів після повернення в зал засідань із дорадчої кімнати. Біля будівлі суду залишається кілька сотень активістів.

Нагадаємо, апеляцію захисту підозрюваного у вбивстві Шеремета рок-музиканта, воїна ССО Андрія Антоненка, сьогодні розглядали вдруге. Раніше засідання перенесли, а сьогодні - обмежили доступ у зал слухачів і журналістів.

Твердження поліції

Сьогодні поліція стверджує: "У корпусі міни фахівці знайшли залишки вибухової речовини на основі гексогену. Саме цей матеріал і був в основі саморобних вибухових пристроїв, за допомогою яких скоїли замах на вбивство косівського підприємця та підірвали авто журналіста Павла Шеремета".

Заперечення

На міні, яку, за твердженням слідства, знайшли у музиканта і бійця Сил спеціального призначення Андрія Антоненка, підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета, можуть бути також відбитки пальців спікера ССО підполковника Олексія Нікіфорова. Про це сам Нікіфоров заявив під час засідання Київського апеляційного суду.

Спікер ССО повідомив, що разом з Антоненком деактивував міну для зйомки "красивої фотографії сержанта", яка була опублікована в соцмережах. Він припустив, що якщо це саме та міна, яка була вилучена слідством, то на ній, швидше за все, присутні його відбитки пальців.

Що казали раніше?

А 2017 році поліція говорила інше, - що речовину, якою підірвали авто встановити неможливо. Так 8 лютого 2017 року на прес-конференції заступник голови Нацполіції Олександр Вакуленко заявляв: «відсутність достатніх слідів вибухового перетворення вибухової речовини гексогену в змивах, що були зроблені після вибуху можна пояснити тим, що сліди вибухового перетворення вибухової речовини гексоген були фактично знищені дією факторів пожежі в автомобілі та при її гасінні».

«В 2017 році достатніх змивів гексогену не виявили на авто Шеремета, все згоріло», - резюмує даний висновок активістка Ольга Худецька.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд скандал антоненко шеремет

Знак гривні
Знак гривні