Депресивні російські мужики. Де у світі найбільше самогубств? (ІНФОГРАФІКА)

Як ми вже писали, в Україні "навмисне самоушкодження" - частіша причина смертей, ніж автоаварії (ІНФОГРАФІКА). Ще одна поширена причина - алкоголь: смерті від нього суттєво випереджають загибелі, спричинені пожежами, чи бойові втрати.

Україна не перебуває в топі країн, де найбільше суїцидів - водночас, ми не належимо й до найбільш щасливих. Перші три країни за кількістю самогубств на душу населення - Гайяна, Лесото й Росія. Україна - на чотирнадцятому місці. Як і майже по всьому світу, в Україні більше самогубців серед чоловіків, ніж серед жінок. Ось розбивка за статями:

Якщо ж відсортувати за жінками - ми побачимо в топі зовсім інші країни. Але навіть найвищі показники самогубств серед жінок - менші, ніж відповідні показники серед чоловіків. Крім того, у більшості країн, де показники для чоловіків і жінок близькі (за винятком Лесото) - чоловіки все ж укорочують собі віку більше:

В Україні жіноча смертність від суїцидів така, як у Німеччині - й менша, ніж у США, Франції чи Австралії.

Дані зібрала Всесвітня організація охорони здоров'я, а ми взяли ці показники з таблиці за посиланням.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

статистика графік дня медицина суспільство інфографіка

Знак гривні
Знак гривні