У Харкові більше тисячі людей на заклик Жадана вийшли на підтримку Антоненка

У Харкові ввечері 17 грудня активісти провели концерт на підтримку українського музиканта і воїна АТО Андрія Антоненка, підозрюваного в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції розклали на асфальті перед будівлею поліцейського главку з десяток котушок з білими нитками і папку "Дело" з написом "Шито білими нитками". Поліцейські не втручалися. З будівлі до присутніх ніхто не вийшов.

Акція відбулася за ініціативою письменника й музиканта Сергія Жадана. Крім нього, у концерті взяли участь гурти "Лінія Маннергейма", "Папа Карло" та інші виконавці.

Як сказав кореспондентові Укрінформу один із організаторів акції, письменник Сергій Жадан, "у ситуації з Андрієм Антоненком закони України порушено. Наша акція — нагадування владі й правоохоронцям, що Україна — не поліцейська держава, і якщо правоохоронці порушують закони, значить, щось не так у самій системі. У справі Антоненка до поліції є дві основні вимоги: або надайте докази, або подавайте у відставку".

Схожу думку має й активіст Артем Полежака: "Ми розуміємо, що порушено презумпцію невинності, адже всіх заарештованих у справі Шеремета оголосили винними без суду. У влади своя гра. Але ми не дозволимо паплюжити добровольців і волонтерів".

Слідство у справі вбивства Шеремета підозрює п'ятьох осіб — лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка.

У Кузьменко й Антоненка 12 грудня були проведені обшуки.

Суд обрав запобіжний захід Яні Дугарь у вигляді цілодобового домашнього арешту, Антоненку і Кузьменко — у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

скандал антоненко шеремет харків жадан протест

Знак гривні
Знак гривні