За версією слідства, організатором убивства Шеремета був Антоненко, а виконавицею - Кузьменко

Організатором убивства журналіста Павла Шеремета в 2016 році нібито був музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко, а безпосереднім виконавцем - волонтерка і лікарка Юлія Кузьменко, йдеться в тексті підозри, врученої Кузьменко.

Копію підозри на своїй сторінці у Facebook опублікував адвокат Кузьменко Влад Добош.

"Досудовим слідством встановлено, що Антоненко, захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи велич арійської раси, прагнучи зробити свої погляди об'єктом уваги громадськості, перебуваючи на території проведення АТО, з-поміж волонтерів та осіб, які пройшли військову підготовку в складі добровольчих батальйонів ... вирішив створити організовану групу, щоб в її складі скоїти вбивство журналіста і радіоведучого Шеремета Павла Григоровича", - йдеться в тексті підозри.

Для реалізації свого наміру, згідно з документом, Антоненко залучив Кузьменко, військовослужбовця за контрактом Яну Дугарь "і невстановлених досудових слідством осіб, що мали аналогічні з ним погляди і наміри, щоб привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей які, на їхню думку, зможуть змінити життя суспільства".

У підозрі зазначається, що діяльність групи здійснювалася із чітким розподілом функцій між її учасниками, при цьому Антоненко "поклав на себе функції організатора і керівника стійкою угруповання".

У підозрі Антоненко разом з невідомими особами вказується як виробник вибухового пристрою, а Дугарь нібито вела розвідку місця скоєння злочину.

У ніч на 20 липня 2016 року, згідно з документом, Антоненко і Кузьменко прибули на вул.Івана Франка в Києві, знайшли автомобіль, на якому пересувався Шеремет, після чого "Кузьменко підійшла до цього автомобіля і прикріпила вибуховий пристрій під його днище з боку водія". Потім Кузьменко та Антоненко нібито залишили місце події.

Зранку того ж дня Кузьменко нібито повернулася на місце події, переодяглася в спортивний костюм на території покинутого будинку, а потім чекала, коли Шеремет вийде з дому, сяде в автомобіль і почне рух. "Реалізуючи свій злочинний намір, який повністю охоплювався умислом всіх учасників організованої групи, Кузьменко, дочекавшись, поки вищезазначений автомобіль від'їде на безпечну відстань від неї, дистанційно привела в дію вибуховий пристрій і підрив самого автомобіля", - йдеться в підозрі.

Таким чином, згідно з документом, Кузьменко підозрюється у злочині за ч.3 ст.28, п.п.5, 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України, "а саме у вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, скоєному способом, небезпечним для життя багатьох осіб, у складі організованої групи".

Витяг: Цензор

антоненко шеремет кримінал дугарь

Знак гривні
Знак гривні