“Своїх не кидаємо”: ініціатива #FreeМарченко закликає переказувати кошти для звільнення бойового генерала

Друзі й прибічники ув’язненого генерал-майора Дмитра Марченка, начальника Головного управління розвитку й супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, оголосили збір коштів на заставу, щоб бойовий офіцер вийшов із Лук’янівського СІЗО, де він перебуває вже понад місяць.

Як передає “Новинарня“, дані щодо збирання коштів викладені в рамках ініціативи #FreeМарченко на сайті ГО “Справа громад”.

На сайті зазначено, що станом на 13:30 п’ятниці, 13 грудня, зібрано 89 346 грн., тоді як запобіжний захід, визначений апеляційним судом, визначає потребу внести для звільнення військового 20 млн грн.

“Ні, ми можемо припустити, що для ̶б̶л̶я̶д̶… людей в мантіях 20 мільйонів – то кишенькові фінанси, але для військового…
Чи є такі гроші в українського воїна? Ні. Чи є такі гроші в когось з нас? Теж ні.

АЛЕ ЯКЩО КОЖЕН З НАС ВКЛАДЕТЬСЯ НЕВЕЛИКОЮ ГРИВНЕЮ, ТО МИ МОЖЕМО ВИКУПИТИ ДМИТРА МАРЧЕНКА З ЗАРУЧНИКІВ ПОРТНОВСЬКО-ПЕЧЕРНОГО СУДИЛИЩА.

Так, зараз темні часи. Так, ми вже спільно допомагали війську і довели, що нам це під силу. Невже спасуємо перед викликом «ціна свободи»?” – ідеться в дописі.

“На парламентських виборах мільйони людей віддали свій голос не за капітуляцію, а за битву до перемоги; не за Малоросію, а за Україну в НАТО і ЄС. Мільйони людей. Якщо кожен з них перерахує вартість чашки кави, або пачки цигарок, або кухля пива… ми зможемо зібрати кошти на правову допомогу.
Що таке не випити зайвої кави? Дрібка… Але гривня до гривні = мільйони небайдужих, які ткнуть в пику системі: «СВОЇХ НЕ КИДАЄМО!»” – заявили ініціатори кампанії фандрайзу.

Реквізити для переказу коштів
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
UA543007110000026005052698006
код ЄДРПОУ/ІПН 42992954
Найменування банку: ПЕЧЕРСЬКА ФIЛIЯ АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Код Банку (МФО): 300711
Призначення платежу (ВАЖЛИВО!): пожертва від ПІБ, ТЕЛЕФОН

Також є можливість сплати через Приват24 та Монобанк.

Один із керівників ГО “Солідарна справа громад”, колишній радник президента і міністра оборони Юрій Бірюков, який разом із Марченком працював над поліпшенням забезпечення української армії через ГУРСМЗ, нагадує, що Дмитро Марченко – бойовий офіцер, десантник, учасник оборони Донецького аеропорту.

“…Вмощуючись на пару годин подрімати в терміналі ДАПу, ми прив’язували до зап’ястків якісь мотузки, щоб у випадку обвалення конструкції знайти в пилу тіла один одного… Я довіряв йому своє життя незліченну кількість разів і не замислюючись ні на секунду довірю й зараз”, – пише він.

“20 мільйонів [застави]. Це як? Це типу ось він повинен з-під дивана в службовому кабінеті дістати? Де він жив багато місяців, позичаючи 500 гривень до зарплати і поїдаючи на вечерю мівіну? 20 мільйонів.
Чи вірю я в те, що він не винен? Так. Чи вірю я в те, що ми всі разом можемо витягти його звідти вже на наступному тижні? Так.
20 мільйонів? На початку червня 14-го нам подзвонили знайомі контрабандисти, вони запропонували перетягнути вантаж касок з Німеччини. Це мав бути мільйон гривень, і щодня сума росла б через зростання курсу і потребу оплачувати якийсь там надсекретний контрабандистський схрон. А на Сході щодня гинули пацани… Я ввечері тоді пост написав, а рано-вранці наступного дня ми вже з Дімою їхали до Львівської області забирати вантаж. По краплині, по 20-30 гривень, але ми тоді забрали каски і, напевно, когось цим врятували.

Тепер треба рятувати Діму. Всім разом. Так уже склалося”, – написав Бірюков у фейсбуці, закликавши перезувати кошти на заставу для звільнення Марченка.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія репресії марченко закупівлі

Знак гривні
Знак гривні