Версія слідства нас шокувала, - редакція УП, де працював Шеремет

"Зізнаємося чесно, озвучена версія слідства нас шокувала. Зараз ми ставимося до викладеної інформації обережно." Про це пише редакція Української правди.

"Ми з великою надією дивилися сьогоднішній брифінг щодо розслідування справи нашого колеги, журналіста “Української правди” Павла Шеремета.

З моменту його вбивства минуло більше трьох років, і за весь цей час ми не знали про перебіг розслідування майже нічого. Справа була фактично засекречена ще восени 2017 року, а коментарі правоохоронців зводилися до того, що публікація будь-якої інформації може нашкодити слідству.

Тепер щодо самого брифінгу, на якому були присутні президент, міністр внутрішніх справ та генеральний прокурор.

Ми позитивно сприймаємо той факт, що слідство триває, та про цю справу не забули. Зізнаємося чесно, озвучена версія слідства нас шокувала. Зараз ми ставимося до викладеної інформації обережно.

У нас виникло декілька запитань, відповідей на які ми не почули під час брифінгу:

1. Хто може бути замовником цього вбивства? Версія про те, що такий злочин могла самостійно організувати група волонтерів задля дестабілізації ситуації, викликає багато питань.

2. Незрозумілими для нас залишаються мотиви замовників та виконавців. Мети, що була озвучена під час брифінгу – дестабілізації політичної ситуації в Україні – не було досягнуто.

3. Хто був зацікавлений у дестабілізації ситуації в країні на той час? Навіщо волонтерам, що підтримували армію у складні часи, потрібна дестабілізація ситуації всередині країни? Чи слідство припускає, що група волонтерів могла діяти в інтересах Росії?

Редакція “Української правди” ретельно та детально проаналізує факти, що були озвучені слідчою групою. Ми не хочемо, щоби у цій справі мали місце будь-які маніпуляції. Тому звертаємося до всіх: якщо вам відомі додаткові факти про людей, прізвища яких були сьогодні озвучені у якості підозрюваних, просимо надати їх нашій редакції. Ми зробимо усе можливе аби встановити істину.

Сьогодні сталася ще одна подія, пов’язана із нашим колегою. За вісім хвилин до початку брифінгу депутати Київської міської ради проголосували за надання імені Павла Шеремета одному зі скверів у центрі міста. На це рішення ми чекали більше двох років.

Хочеться вірити, що так само ми колись дізнаємося прізвища людей, які причетні до вбивства Павла".

змі кримінал шеремет

Знак гривні
Знак гривні