Візитка Яроша? В Росії в один день упав військовий вертоліт і загорівся військовий корабель

В Мурманській області Росії загорівся авіанесучий крейсер “Адмірал Кузнєцов”. Водночас, у Краснодарському краї сталась авіакатастрофа військового гелікоптера Мі-28. В першому випадку відомо про травмованих, у другому про загиблих.


Також у Єгипті через несправність упав уже другий із куплених у Росії винищувачів (ФОТО)

На авіаносці з верхньої палуби йде густий чорний дим, площа пожежі – близько 600 квадратних метрів.

Станом на 10.30 загорілося дизельне паливо.

Mash у телеграм-каналі повідомляє, що 6 людей вдалося евакуювати. Досі триває пошук ще однієї особи. Всього – 3 постраждалих, у одного з них черепно-мозкова травма, а в двох інших – отруєння.

Зараз на єдиному російському авіаносці відбувається ремонт та модернізація, які тривають вже декілька років.

Цікаво, що сьогодні ФСБ заявила про затримання нібито прихильника "Правого сектору", який, як стверджують у спецслужбі РФ, збирався влаштувати теракт в Мурманську: "Припинили діяльність прихильника екстремістської організації "Правий сектор", який готував терористичний акт біля будівлі органів місцевого самоврядування м. Мурманська з використанням саморобного вибухового пристрою", - йдеться в повідомленні. На нашу думку, це затримання - звичайна російська показуха в дусі сталінських процесів, але збіг кумедний.

Раніше корабель вже потопив єдиний в Росії плавучий док ПД-50, в якому міг докуватися авіанесучий крейсер “Адмірал Кузнєцов”.

Док ПД-50 був замовлений Радянським Союзом у Швеції ще у 1979 і вже через рік шведи побудували його на верфі Gotaverken Arendal та віддали у використання замовнику. Док відігнали до поселення Росляково, що у Мурманській області, де ним успішно користувались військові Північного флоту при ремонті та обслуговуванні найбільших військових суден регіону.

Метою побудови доку було обслуговування авіаносних крейсерів СРСР та найбільших підводних човнів. За своїми технічними характеристиками док ПД-50 став одним з найбільших у світі і повністю покрив потреби Північного флоту. Для вирішення тих самих завдань у Тихому океані, у той самий період часу, у японців був замовлений плавучий док трохи менших розмірів ПД-41.

Аварія гелікоптера

В Росії у Краснодарському краї сталась авіакатастрофа військового гелікоптера Мі-28.

На борту літального апарату перебувало двоє членів екіпажу, вони загинули.

За офіційною інформацією, гелікоптер відпрацьовував навчально-тренувальний політ в темний час доби у складних погодних умовах. Попередньою причиною катастрофи називають сильний туман.

Гелікоптери цього типу почали надходити на озброєння авіаційного полку 4-ї армії ВПС та ПВС Південного військового округу Росії у січні 2019-го року.

За матеріалами Українського мілітарного порталу

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

фсб росія

Знак гривні
Знак гривні