США надають Україні 300 млн доларів на оборону

Конгрес США погодив оборонний бюджет на 2020 рік, в який закладено, зокрема, виділення 300 млн доларів на оборонні потреби України.

Про це повідомляє The New York Times, чиє повідомлення цитує Український мілітарний портал.

У військову допомогу США Україні на 2020 рік увійде деяке летальне озброєння, в тому числі засоби для посилення берегової лінії.

Законодавці США пропонують передати ЗСУ системи управління крилатими і протикорабельними ракетами, самі ПКР, а також системи управління військами, зокрема, для протиповітряної і берегової оборони.

«Закон про бюджетні асигнування на національну оборону (NDAA) також підтверджує виділення $300 мільйонів на фінансування Ініціативи з надання сприяння Україні у сфері безпеки, включаючи летальні засоби оборони», – йдеться у повідомленні.

Про конкретні типи ракет та обладнання не повідомляється.

У серпні 2019-го року Міністерство оборони США завершило аналіз програми щодо виділення доларів на військову допомогу для України.

Раніше Палата представників Сенату США підтримала надання 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні у 2019 році.

Відповідна ініціатива була подана у проекті американського військового бюджету на наступний рік, який підготував голова комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу США Адам Сміт.

У березні 2019-го року з’явилася інформація щодо збільшення розміру допомоги від США на оборонні потреби України до 300 млн доларів, з яких виключно на летальні види озброєння мало піти 100 млн доларів.

бюджет сша армія

Знак гривні
Знак гривні