Торік від кору померло 140 тисяч людей - переважно нещеплені діти. Україна в топі разом із Сомалі й Конго

Майже 10 мільйонів осіб були інфіковані на кір у 2018 році, а 140 тисяч, більшість серед яких діти, загинули. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я. Масштабні спалахи вірусного захворювання охопили всі регіони світу. У 2018 року найбільше від кору постраждали Ліберія, Україна, Демократична Республіка Конго, Мадагаскар і Сомалі - на ці країни припала майже половина всіх випадків у світі, повідомила організація.

Дані, які генеральний директор ВООЗ назвав "обурливими", показали, що більшість смертей від кору торік припала на дітей у віці до п'яти років, котрі не були вакциновані.

"Той факт, що дитина помирає від хвороби, яка піддається профілактиці за допомогою вакцинації, чесно кажучи, є обурливим і демонструє колективну нездатність захистити найбільш вразливих у світі - дітей", - сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус.

ВООЗ повідомила, що ситуація в 2019 році ще гірша: попередні дані за період з початку року по листопад свідчать про триразове збільшення числа випадків захворювання в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

За матеріалом Ройтерс

Дивіться також:


В Україні торік вдесятеро більше людей захворіли на кір, ніж у будь-якій іншій країні Європи (ІНФОГРАФІКА)

А також:


У 2018 в Україні встановлено сумний рекорд із захворюваності на кір. На Заході найбільше (ІНФОГРАФІКА)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

графік дня україна медицина світ інфографіка абзац

Знак гривні
Знак гривні