ЗСУ відпрацювали дозаправку літаків у повітрі (ВІДЕО)

На базі бригади тактичної авіації на Хмельниччині тривають дослідні випробування відремонтованих на ДП «Миколаївський авіаційний ремонтний завод «НАРП»» уніфікованих підвісних агрегатів заправки «УПАЗ» для здійснення дозаправки літака в повітрі.

Стопкадр з відео Командування ПС ЗСУ

Про це пише Український мілітарний портал.

Літак-заправник Су-24М, пілотований фахівцями Державного науково-дослідного інституту ВСОВТ полковником Сергієм Чижом та підполковником Віталієм Шуляком, успішно провів контактування з «сушкою», пілотованою військовими льотчиками, які мають досвід дозаправки у повітрі літаків цього типу – заступником командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенантом Аркадієм Вашутіним та начальником авіації повітряного командування «Захід» полковником Сергієм Близнюком.

Дозаправка в повітрі є важливим елементом бойової підготовки авіації, дозволяє виконувати завдання для забезпечення необхідного радіусу застосування літаків тактичної авіації, зокрема Су-24М (МР).

Варто додати, що в рамках навчань «Чисте небо – 2018» пілоти НАТО, спільно з українськими військовими льотчиками, уже відпрацьовували дозаправку в повітрі на літаках F-15C в українському небі.

Крім того, пілоти Повітряних Сил ЗС України, готуючись до спільних навчань, відпрацьовували польотні завдання з повітряної дозаправки у небі Каліфорнії.

На шляху до стандартів провідних країн НАТО даний елемент бойової підготовки є необхідним для досягнення взаємосумісності українських пілотів із ВПС країн-партнерів. Ймовірно, що питання дозаправки в повітрі буде відпрацьовуватись на різних типах літаків під час чергового багатонаціонального військового навчання «Чисте небо» в Україні.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія авіація

Знак гривні
Знак гривні