У Фінляндії рівень шкільної освіти впав, у Сингапурі без змін. Кваліфіковані вчителі важливіші, ніж маленькі класи (ГРАФІКИ)

На кожну країну, яка піднлася, є й така, що впала:

Очікуючи результатів міжнародного дослідження рівня освіти PISA, міністри освіти можуть відчути той острах перед оцінкою, що його вони зазвичай змушують відчувати дітей.

Про це пише The Economist.

Останні результати показали, що попри зростання рівня витрат на кожного учня в країнах ОЕСД - результати освіти приблизно такі самі, як і тоді, коли тестування почалося. Та на кожен Сингапур, який виріс - є Фінляндія, яка впала.


Найкраще вчаться міські китайці. Українці посередньо. PISA 2018: результати міжнародного дослідження (ІНФОГРАФІКА)

На думку видання, однією з причин цього є те, що школи мають менший вплив, ніж вважалося - важливою є роль культури та суспільства загалом. Азійці зараз є більш "конкуретною" культурою, де батьки змушують дітей "гризти цей камінь".

Крім того, після певного етапу вже не спостерігається зв'язок між зростанням витрат на освіту та її рівнем, пише The Economist.

Крім того, багато країн зосередилися на зменшенні класів замість навчання кращих учителів. Сингапур та Шанхай мають доволі великі класи (порівняно з Фінляндією) - однак вони вкладаються в якість учителів.


А в Україні найгірші випускники йдуть учитися на вчителів - з тих зрозумілих причин, що учителям платять чи не найменше

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

світ освіта рейтинг

Знак гривні
Знак гривні