Редакторка Cosmopolitan висміяла похорон загиблого на фронті. Не розібравшись (ФОТО)

Заступниця головного редактора журналу Cosmopolitan Ukraine Євгенія Пліхіна на своїй фейсбук-сторінці висміяла похорон полковника ЦСО “Альфа” СБУ, 37-річного снайпера Дениса Волочаєва, який загинув, виконуючи бойове завдання на Донбасі.

Як пише Новинарня, у день похоронів Волочаєва в Києві, 3 грудня, Пліхіна зробила у ФБ допис, в якому йдеться:

“А що, людей ще заведено ховати помпезно?

Сьогодні мчала на роботу в навушниках, і бачу – натовп людей на перекритій дорозі стоїть. Ну, думаю, фестивальчик якийсь, центр міста, тут же вічно якась вечірка. Приглушила музику, дивлюся – обличчя в усіх не танцювальні і не стрітфудні. Похмурі й чорні.

Прислухалася – марш. Похоронний. Виявилося, в СБУ помер якийсь, судячи з усього, не останній чоловік. Витягнули всю структуру надвір із вимогою зробити співчутливі вирази. Домовину несуть під виючий драматизм, люди у військовій формі дують у труби так, що аж лопаються. Гвоздики, вся атрибутика…”

Пліхіна також пише, що не розібралася, як обійти “це горе”, і “в своїй яскраво-червоній шапочці і такій самій куртці вперлася в серце цього замісу, просто в центр поховальної ходи”.

Вона також назвала похорон “язичницьким обрядом”, на якому “не шкода провітрити поважну людину”, а присутніх на церемоніалі – “похоронною фан-зоною”.

При цьому Пліхіна пише, що висловила співчуття працівникові служби доставки їжі, який проходив повз, а також зазначила, що “встигла розфарбувати чужий похорон”, відтак “цей день можна записати в кармічну скарбничку як вдалий”.

Після 12-ї години в середу Пліхіна вибачилася за свій допис, висловила свої співчуття та зазначила, що не мала наміру когось ображати чи висміювати.

3 грудня в Києві попрощалися з полковником “Альфи” СБУ Денисом Волочаєвим.

За офіційними даними, 1 грудня в зоні проведення ООС загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв.

У пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, начебто відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

Згодом в СБУ і ОП підтвердили, що це були Волочаєв і Каплунов.

Указом президента 3 грудня їм посмертно присвоєно звання Героїв України.

За даними з соцмереж та неофіційних джерел, офіцери були снайперами і загинули в “сірій зоні”.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

трагедія маразм війна сбу

Знак гривні
Знак гривні