Міненерго після критики уточнило позицію щодо зміни успішних голів Нафтогазу й Укренерго

Відомство уточнює, що потенційні рішення про зміну керівників держкомпаній будуть прийматися після оцінки їхньої діяльності.


В умовах газового протистояння Зе-влада хоче припинити повноваження успішних керівників Нафтогазу й оголосити новий конкурс

"Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища не є органом прийняття рішень про зміну керівництва НАК Нафтогаз України і НЕК Укренерго." Так міністерство прокоментувало заяви власного міністра енергетики Олексія Оржеля, які він зробив на прес-конференції 2 грудня - цитує Ліга:

"Нафтогаз та Укренерго не належать до сфери управління Мінеконенерго, тому приймати або коментувати рішення про зміну керівництва вищеназваних компаній не входить в компетенцію міністерства", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Мінекоенерго уточнює, що будь-які зміни будуть прийматися за результатами оцінки діяльності та показників ефективності роботи підприємств відповідно до процедури.

"Наголошуємо, що потенційні рішення про зміну керівників будуть прийматися за результатами оцінки діяльності кожної з компаній", - сказано в повідомленні прес-служби.

Раніше Оржель повідомив, що уряд планує змінити керівництво Нафтогазу і Укренерго. За його словами, нібито вже є "політичне рішення".

Головою Нафтогазу з 2014 року є Андрій Коболєв (контракт із ним недавно продовжено до 2022 року), виконавчим директором - Юрій Вітренко. Обов'язки глави Укренерго з 2015 року виконує Всеволод Ковальчук.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

газ Нафтогаз енергетика

Знак гривні
Знак гривні