Війна з нього не вийшла. Ветерани потребують реабілітації – екс-командир роти УДА про підозрюваного в убивстві дитини

Колишній командир 8-ї окремої роти ДУК "Правий сектор", комбат Української добровольчої армії Андрій Гергерт із позивним Червень заявив, що один із затриманих за підозрою в убивстві трирічного хлопчика в Києві Андрій Лаврега має державні нагороди за участь у бойових діях на Донбасі.


Кілер стріляв у київського депутата БПП - а вбив трирічну дитину. Раніше чоловікові вже погрожували смертю (ФОТО, ВІДЕО)

При цьому "Правий сектор" відхрещується від самого "Червня" (справжнє ім'я Андрій Гергерт): "НВР ПС вкотре наголошує на тому, що Андрій Гергерт та його бійці не мають жодного відношення до Правого сектора", - написав керівник партії Андрій Тарасенко. Але при цьому він сам називає його "заступником командуючого УДА так званим комбатом "Червнем". Цікаво, що "друг Червень" присутній у старих публікаціях самого "Правого сектра".

ПС відомий своїми розколами, тож безвідносно до нинішнього статусу Червня, ось його слова:

"Один із затриманих – Семенов. Якщо не помиляюся, звати Олексієм. Але його я не дуже добре пам'ятаю, тому мало що можу про нього розповісти, – цитує Цензор. -

А ось Андрій Лаврега – якщо це той, про кого я думаю, – одним із найсміливіших бійців був. По-моєму, сам із Черкаської області. Воював протягом трьох років. Це просто страшенно довгий термін. Армія воює по три місяці – потім ротація бригад. Він був снайпером.

Дуже сміливий і добрий хлопець. Його нагороджено державними нагородами. Причому Лаврега дуже молодий. Він прийшов на війну добровольцем, коли йому було всього 17 років. Пішов із підрозділу і повернувся додому приблизно сім місяців тому зі словами: "Більше не можу, я наївся. Не знаю, що робитиму далі".

Після цього не піднімав слухавки, ми хвилювалися за нього. Контакту з ним не було. І таких, як він, – сотні, тисячі", – підкреслив Червень.

Він не відкидає, що Лаврега після повернення з Донбасу міг зв'язатися із криміналітетом.

"Зараз будуть знеславлювати добровольчий рух і всіх нас. Але насправді є одне пояснення – це війна. Не треба паплюжити добровольців! Це не їхня провина, а нашої держави і влади. Ми говоримо про все – вибори, соціологію, президентів, але не про війну.

Узагалі Лаврега – це гарний хлопець, приклад для інших. Не наркоман якийсь, не алкоголік, не вбивця. Це холоднокровний, чіткий хлопець, який казав: "Україна – моя земля". Його кілька разів було поранено. Однак, з огляду на все це, війна з нього не вийшла. Можливо, потрапив у якусь банду. І це страшна трагедія", – зазначив співрозмовник.

За його словами, ветерани бойових дій в Україні не проходять необхідного курсу реабілітації.

"Чому б не узаконити це все? Чому б не створити приватні військові компанії для таких людей? Вони б пішли далі воювати за країну і заробляти собі гроші. Це нормально!

До того ж ветерани потребують реабілітації. Але кошти на ці потреби розкрадають. Це просто безсовісно. Я знаю із власного досвіду, наскільки це все складно, як складно адаптуватися. І якби не моя родина – навіть не уявляю, де б я зараз був", – резюмував Червень.

Нагадаємо, поліція затримала двох підозрюваних

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

київ трагедія кримінал

Знак гривні
Знак гривні