Кілер стріляв у київського депутата БПП - а вбив трирічну дитину. Раніше чоловікові вже погрожували смертю (ФОТО, ВІДЕО)

У центрі Києва в неділю, 1 грудня, кілер на Lexus обстріляв автомобіль Range Rover. Метою вбивці був водій авто - бізнесмен, власник ресторану Mario і водночас депутат Київської обласної ради від партії "Блок Петра Порошенка" В'ячеслав Соболєв. Але куля влучила в його трирічного сина.

Інцидент стався на перехресті вулиць Льва Толстого та Тарасівської близько 17:00 неподалік від ресторану "Маріо", власником якого є Соболєв, - передає РБК-Україна.

За словами матері маленького Сашка Соболєва, яка також була в автомобілі, хлопчику "знесло півголови".

Соболєв народився 1972 року в місті Єнакієве Донецької області. У 1997 році він відкрив магазин "Обжора" в Донецьку, пізніше торгова марка стала мережею, яка й зараз працює на території Л/ДНР. У 2007-му Соболєв продав "Обжору".

У період з 2005 по 2006-й був заступником Донецького міського голови. З 2010 по 2011 був заступником голови НАК "Нафтогаз", але незабаром після приходу до влади Януковича написав заяву за власним бажанням.

У 2015 став депутатом Київської облради від БПП, є членом комітету з питань бюджету і фінансів.

У 2016 за підозрою в пособництві терористам був заарештований бухгалтер "Обжори". У ЗМІ повідомлялося, що Соболєв, як і раніше, є власником продуктової мережі, але пізніше ця інформація була спростована.

Нинішня дружина депутата, Інна, є його третьою дружиною. В шлюбі у пари народилося п'ятеро дітей - трирічний Сашко був наймолодшою дитиною.

Хто і за що міг бажати смерті бізнесменові

За інформацією "Країни", у Соболєва давній конфлікт з екс-суддею Вищого господарського суду Артуром Ємельяновим, також родом із Донецька. У них нібито йде багаторічна судова тяганина через нерухомість.

Нині Ємельянов перебуавє за кордоном і є фігурантом низки кримінальних справ, пов'язаних із махінаціями і викраденням людини. Крім того, йому висувають те, що він скуповував нерухомість у ДНР, фінансував терористів.

В 2016 році Ємельянов нібито погрожував Соболєву та його сім'ї фізичною розправою. Депутату підкинули записку і лазерну указку, натякаючи на приціл зброї.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

київ трагедія кримінал

Знак гривні
Знак гривні