ДБР з Альфою прийшли до волонтерки Марусі Звіробій. Це вона разом із депутаткою Фединою нагадувала Зеленському, що на фронті стріляють

Волонтерка Маруся Звіробій, справжнє ім'я якої Олена Біленька, заявила, що під час обшуків працівники ДБР вилучили у неї блокнот, зброю, яка була зареєстрована, і мобільний телефон.

Звіробій (справжнє ім'я - Олена Самбул (Біленька) опублікувала вранці 28 листопада відео, на якому видно, як до неї додому прийшли з обшуками правоохоронці.

На відео Звіробій спочатку відмовляється відчиняти двері й каже, що чекатиме на адвоката. Після цього їй кажуть, що будуть "ламати двері", якщо вона не відчинить добровільно. Після того, як силовики опинилися всередині, вони повідомили, що жінки, які з ними, є понятими, а також наказали віддати мобільні телефони Звіробій та іншої жінки, чий голос чути на трансляції за кадром. Після цього відео обірвалося.

Звіробій (Олена Біленька) назвала обшук ДБР, який провели в неї вранці 28 листопада, політичним переслідуванням.

Вона підтвердила, що вилучена зброя була зареєстрована.

Водночас волонтерка заперечила, що у телефоні чи блокноті є дані, на підставі яких її "можна звинуватити". "Там абсолютно нічого немає, тому я спокійно віддала їм телефон", - наголосила вона.

Раніше ДБР направило до ГПУ проєкт підозри народному депутату від "Європейської солідарності" Софії Федині та волонтерці Марусі Звіробій, яким інкримінують погрозу вбивством на адресу Президента Володимира Зеленського.

Федина та Звіробій, коментуючи висловлювання Зеленського в Золотому під час спілкування з ветеранами АТО 26 жовтня, заявили про неприпустимість такої поведінки Президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та висловлювали припущення, що на передовій "ненароком може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають".

Детальніше на Цензорі й Укрінформі

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

звіробій сбу дбр

Знак гривні
Знак гривні