Український розвідник успішно вдавав «народного мера» Горлівки

На підконтрольну уряду територію України повернувся співробітник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Едуард Матюха, котрий понад п’ять років виконував завдання на непідконтрольних територіях Донбасу і певний час навіть був “народним мером” м. Горлівки Донецької області.

“Я є розвідником Головного управління розвідки Міністерства оборони України”, – сказав Матюха в програмі “ТСН” (телеканал “1+1”) у неділю, повідомляє Український мілітарний портал.

До окупації Донбасу він також проживав у Горлівці, називає його рідним містом і своїм домом. Під час виконання місії його дружина переїхала до Києва й не знала, що Едуард Матюха виконує на непідконтрольній території завдання ГУР Міноборони.

“Едуард – це людина, яка роздобувала й надавала дуже багато інформації, яка просто необхідна Головному управлінню розвідки Міністерства оборони для реальної оцінки ситуації, що склалася на окупованих територіях”, – розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Матюха заявляє, що був одним з ініціаторів створення сайту “Миротворець”, на якому підписаний, як “пособник терористів і бойовиків”.

“Дуже вдалою була ідея створити з моєї подачі – не буду приховувати – сайту “Миротворець” та ідея включити себе у цей сайт. Оскільки я був “народним мером”, це зробило мене "героєм" на всі дві "республіки”, – розповів він.

Матюха недовго виконував обов’язки міського голови доти, доки навколо нього спалахнув конфлікт між бойовиками, що було одним із перших його завдань.

Після цього розвідник став першим секретарем міського комітету Комуністичної партії та налагоджував контакти з представниками Комуністичної партії Російської Федерації, яка виявилася платформою для всіх проросійських анклавів у Грузії, Молдові та Україні та координувалася з РФ через комуністів.

Він дізнався, зокрема, про плани силового захоплення Харківської та Одеської областей, а також про те, що одним із завдань т.зв. гуманітарних конвоїв було відправлення бойовикам готівки.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія донеччина сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні