Тим часом у Лондоні Uber позбавили ліцензії

Під час близько 14 тисяч поїздок пасажирів віз не заявлений водій, а стороння особа.

Uber втратив ліцензію на перевезення в Лондоні, повідомляє The Guardian. Транспортне управління Лондона (TfL) скасувало ліцензію після того, як виявилося, що незастраховані водії компанії здійснили понад 14 000 перевезень.

У вересні компанії Uber дали два місяці для того, щоб перевірити страховки всіх водіїв, - передає Хмарочос.

25 листопада TfL заявило, що виявило «сукупність провалів» компанії, включаючи загрозу безпеці пасажирів.

«Незважаючи на вирішення деяких проблем, транспортне управління не має певності, що подібне не трапиться знову, і в зв’язку з цим вирішло, що компанія наразі в неналежному стані», – заявило TfL.

Це не означає, що автівки Uber одразу зникнуть з вулиць Лондона. Оскільки компанія заявила, що подасть апеляцію, то вона може продовжувати роботу, доки триватиме розгляд (щонайменше 21 день).

Уперше TfL відмовилась продовжувати ліцензію Uber у вересні 2017 року, аргументуючи це тим, що компанія не відповідає вимогам безпеки, щоб надавати послуги перевезення. У червні 2018 року суд скасував відповідну заборону і Uber отримала 15-місячну ліцензію з певними умовами.

Мер Лондона Садік Хан підтримав рішення TfL.

«Я знаю, що це рішення може бути непопулярним серед користувачів Uber, але їхня безпека є першочерговою проблемою. Правила створені, щоб зробити поїздки безпечними, якщо приватні оператори хочуть отримати ліцензію на роботу в Лондоні, то їм слід дотримуватися стандартів TfL», – сказав мер.

Uber виконав деякі умови TfL. Проте претензії транспортного управління викликала можливість неліцензованих водіїв завантажити своє фото в акаунт іншого водія.

Так, за даними TfL, упродовж 14 тисяч поїздок пасажирів віз не заявлений водій, а стороння особа. Серед 43 водіїв, що зробили таке порушення, були люди, термін дії ліцензії яких закінчився, а також ті, кого спіймали на розповсюдженні непристойних зображень дітей.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

скандал транспорт британія

Знак гривні
Знак гривні