У Пакистані обговорили фемінізм. Жінок не запрошували

На дискусію про фемінізм у Пакистані не запросили жодної жінки. Потім, після критики ззовні, організатори додали та вказали єдину жінку - двічі.

Хвилю обурення у Пакистані викликала дискусійна панель про фемінізм, серед учасників якої були заявлені тільки чоловіки, - передає Хмарочос.

Дискусію під назвою «Фемінізм: інший погляд», яка мала відбутися 22 листопада в Карачі, організувала громадська організація Рада мистецтв Пакистану. Усі п’ять заявлених спікерів були чоловіки: кінорежисери, правозахисники, журналісти. Ім’я єдиної жінки, Узми аль-Карім, яка мала бути присутньою на дискусії, вказали внизу афіші.

Після критики організатори перейменували подію на «Розуміючи фемінізм» і додали двох учасниць, а ім’я аль-Карім продублювали, вказавши, що вона модеруватиме дискусію.

Пакистанський комік Шахад Гіас Шайх висміяв ситуацію у Twitter.

«Цієї п’ятниці я даватиму у Раді мистецтв Пакистану майстер-клас із менструації, а після цього поговоримо, як правильно годувати грудьми. Слухачам мого курсу з вагітності – знижка», – жартує він.

Модераторка Узма аль-Карім зазначила, що метою дискусії було залучити до обговорення авторитетних чоловіків, які мають вплив на громадську думку, власне тому подію й назвали «Інший погляд».

«Мені повідомили, що панель полягатиме в тому, щоб чоловіки обговорили між собою переосмислення маскулінності та те, чому нам потрібен фемінізм. Не передбачалося, що я буду пояснювати фемінізм або говорити про жіночі питання з чоловічої позиції», – написав один із запрошених учасників, правозахисник Джибран Насір.

Професорка соціології Ніда Кірмані вважає, що немає нічого поганого у залученні чоловіків до обговорення фемінізму. Але пояснює, що це викликало таку різку реакцію через те, що у Пакистані суспільство втомилося бачити нескінченних спікерів-чоловіків, які обговорюють чутливі питання, в той час як голосу жінок у медіа майже не почуєш.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

курйоз суспільство пакистан

Знак гривні
Знак гривні